Jeg afholder med stor fornøjelse, workshops for alt fra begyndere til øvede i fermentering, det naturlige hjemmeapotek og søvn.

Glæden ved at få kompliceret stof formidlet, så det bliver forståeligt og anvendeligt, er en stor glæde for mig.
Tillige er samspillet mellem underviser og studerende altid spændende og det er en fornøjelse, at der i dette samspil, altid opstår nye tankerækker og ny inspiration som kan anvendes til alles bedste.
I undervisningssituationen, i masterclasses, under supervision og ved rundbordssamtaler udfordres tanker og viden og nyt opstår. Man tvinger hjernen ud i afkroge den ikke har været før og finder nye løsninger. Dette er situationer alle kan drage gavn af og ikke mindst til fordel for de mennesker som opsøger vores hjælp.

Ønsker du yderligere undervisning, indenfor det holistiske biomedicinske felt, kan du altid kontakte mig for et tilbud.


Anbefaling fra Caroline Fibæk:
På Hormonterapeut Uddannelsen ved Institut for Komplementær Hormonterapi uddanner vi hvert år Komplementære Hormonterapeuter™. Det er vores fokus at vores Komplementære Hormonterapeuter™
skal være blandt landets dygtigste behandlere – og vi er derfor meget bevidste om, at deres undervisning skal understøtte dette mål.

I forbindelse med undervisning af vores 1. års studerende på modul 5 (ud af 21), som omhandler den endokrinologiske ernæring, med fokus på fordøjelsen og absorption, ville vi gerne have et praktisk element
ind. Vi besluttede derfor at inkludere en fordøjelses-relevant fødevareworkshop, og blev hurtigt enige om at vi rigtig gerne ville have Malene Rossil fra Nordic Fermentation til at stå for den.
Malene sagde heldigvis ja – og det blev en fantastisk dag, fyldt med faglige og praktiske elementer, som de studerende kunne koble med den teoretiske undervisning fra samme modul.

Malene ankom med et væld af viden, overblik, store smil og overskud til lige at improvisere lidt i opskrifterne, da det viste sig at vi havde nogle ekstra fødevarer fra dagens første workshop.

Hun indledte workshoppen med et kort oplæg om fermentering og de udvalgte opskrifter, som gjorde det let tilgængeligt for de studerende at koble den teoretiske viden fra modulet, med de opskrifter og praktiske
elementer Malene i sin workshop havde fokus på. Opskrifterne hun havde valgt, havde en god kobling til vores uddannelse og udfordrede samtidig de studerendes opfattelse af, hvad fermentering er og hvordan det kan bruges i den daglige madlavning; alt sammen relevant for deres fremtidige arbejde med – og vejledning af klienter.

Der blev snittet, hakket, skåret, æltet og fermenteret til den helt store guldmedalje i løbet af workshoppen.
Hele holdet gik fra dagen med glas fyldt med lækre fermenterende sager – og fik endda smagsprøver fra Nordic Fermentation undervejs i workshoppen.

Vi har holdt en række praktiske workshops på uddannelsen, men denne var klart en af de mest populære blandt vores 1. års studerende og en succes vi helt sikkert vil elske at gentage.

Anbefaling fra Vest skoven gymnasium:
Jeg har haft fornøjelsen af at stifte bekendtskab med Malene Rossil fra Nordic Fermentation.

I forbindelse med et gymnasie projekt, i faget Teknik PLS på 3. g HTX – omkring fremstillingen af Kombucha.

Malene afholdte et virtuelt oplæg omkring hendes erfaringer med Kombucha samt en praktisk gennemgang fremstillingsprocessen. Malene fortæller på en afslappet, munter og frisk måde og havde forberedt en rigtig god virtuel gennemgang af fremstillingen i hendes eget køkken.

Oplægget var yderst inspirerende og pædagogisk og Malenes store ekspertise på området og hendes passion, for at udbrede denne drik til unge mennesker, skinnede klart igennem på en meget positiv måde. Kombucha kan blive et alternativ til det alt for store forbrug af de meget sukkerholdige drikke hos unge mennesker i dag.

Malene og Nordic Fermentation har en meget stor viden og erfaring omkring kombucha fremstilling og ud over denne viden, blev der også fortalt om nyeste forskning i brugen af Scoby i andre sammenhænge.

Eleverne fandt oplægget yderst inspirerende, og det var en virkelig god opstart på klassens projekt om Kombucha bryg. Alle grupper var klar til og glædede sig til projektet, efter de havde hørt  oplægget.

Gennem projektforløbet har vi også flere gange kontaktet Malene, som har afsat tid til at hjælpe os med spørgsmål til projektet.

Eleverne har fået rigtig gode resultater med deres Kombucha drikke og er positivt overrasket over smagen.

Hvis man gerne vil arbejde med Kombucha fremstilling eller bare vil vide mere om området – så kan jeg, på det varmeste, anbefale at kontakte Malene Rossil og Nordic Fermentation, som også afholder kurser i Kombucha brygning. 

Dorte Munksgaard, Lektor

Vestskoven Gymnasium

Liljens kvarter 6

2620 Albertslund.